A Revolution Dance Cup csapata azzal az elgondolással alapította ezt a versenyt Nyíregyházán, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei táncosok, más megyékben városokban élõ táncosokkal is találkozhassanak, versenyezhessenek. Megismerhessék egymást és megmutathassák tudásukat. Emellett elismert szakmai zsûri értékelje tudásukat és munkájukat.
 
Versenyünk új ,egyedülálló elgondolása, más alapokra helyezése volt a cél. Az eddig ismert minõsítõ versenyek típusát ötvöztük a helyezésekért való küzdelemmel.
 
 Versenyrendszerünk egyedi, mert A (profi) B (haladó) és C ( kezdõ) kategóriába sorolja a táncosokat. Viszont mindamellett, hogy arany, ezüst és bronz minõsítéseket kaphatnak a táncosok ,mégis csak küzdeni kell a Kupáért. Minden arany minõsítést szerzett csapat között hírdetünk abszolút gyõztest, akik hazavihetik az adott év kupáját.
 A verseny nyílt. Nevezhetnek egyesületek, alapítványok által mûködtetett tánccsoportok, mûvészeti
iskolák, önszervezõdéssel létrejött tánccsoportok – melyeknek nem szükséges jogi személlyel rendelkezniük
 3 féle besorolásban, 6 korcsoportban, és 8 tánckategóriában lehet nevezni.
 
 További érdekessége a versenynek, hogy a minősítésektől függetlenül különböző díjak kerülnek kiosztásra, mellyel tovább fokozzuk a hangulatot és a versenyszellemet.
 
 Nálunk az oktatók is fontosak! Motivációként a legtöbb arany minősítést szerzett tánciskola vezetője egy kétszemélyes wellness hétvégével lesz gazdagabb, hogy kipihenhesse a verseny felkészítéssel járó feladatok fáradalmait.
 
 Ez a verseny több , mint egy sima verseny. Ez a verseny szól a táncsportágak népszerűsítéséről, egy hangulatos versenyről ahol a táncosok sportszerűséget tanulhatnak, az oktatók pedig új impulzusokat szerezhetnek.
 
 Egy független verseny Nyíregyházán, ahol egyik zsűritagnak sem versenyezhet csoportja!
 
“Sportszerűség, összetartás és tánc mindenek felett”